Louis Talpe

Louis Talpe

Louis Talpe ( Kortemark 22 mei 1981 ) bij het grote publiek beter bekend als Agent Toby uit de succesvolle Studio100 productie Mega Mindy begon zijn carrière oorspronkelijk in Engeland waar hij tijdens zijn laatste twee humaniora jaren naast sport ook de liefde voor het toneel en acteren ontdekte.

Taal interesseerde hem al van jongsaf aan.
Op zijn veertiende besloot Louis Talpe in Wallonië te gaan studeren met een stevige basis van de Franse taal en literatuur tot gevolg. Twee jaar later trok Louis  richting Milton abbey College in Engeland waar woordkunst en drama een centrale plaats kregen in zijn dagelijkse leven.

Terug op eigen bodem hield de acteermicrobe hem in de ban en zette Louis zijn studies voort in Boortmeerbeek, waar hij les kreeg van oa. Katrien Hermans, Magda Cnudde, Ronny waterschoot, en Frans Maes.
Zijn eindejaarsprojecten ‘Le bourgeois gentilhomme’ en ‘Midzomerstrandkomedie’ werden door zijn docenten en publiek goed onthaald en stilaan kreeg Louis ook voet aan de grond
bij diverse Vlaamse tv-reeksen.
Gastrollen in Rupel, Zone Stad, 16+, De Kotmadam, Spring.. volgden elkaar op en zo kwam hij uiteindelijk terecht bij Studio100, waar men in 2006 op zoek was naar een hoofdcast voor hun nieuwe project ‘Mega Mindy’.
Al 70 afleveringen lang speelt Louis met glans de rol van Toby aan de zijde van Free Souffriau, Anton Cogen, Fred Van Kuyck en Nicky Langley in de bekende jeugdreeks.

Naast de Mega Mindy reeks op televisie staan ook een musical en een film op het agenda.

Tijdens de zomervakantie was Louis te gast in het programma ‘Mijn sport is top‘ met presentator Pieter Embrechts.

Sinds september 2008 is Louis  ook aan de slag voor een nieuwe één fictie reeks ‘goesting’ die draait rond het wel en wee in een toprestaurant waarin hij de rol van sous-chef Hannes Blondeel speelt. Samen met oa. Gène Bervoets, Jan van Looveren, Patsy van der Meeren, Chris Thijs en Darya Kusnetsova zal deze reeks te zien zijn in het najaar van 2009.

Bron: LouisTalpe.be