Ontstaan

Ik ben Davy Bosschem, 28, met een passie voor film.
Het is al altijd een stille droom geweest van mijn broer (Francis) en mezelf om samen films te maken. Aangezien het ondertussen 3 jaar geleden is sinds ik mijn vorige kortfilm heb gedraaid, was het dringend tijd om er nog eens in te vliegen.

Ik herinner me nog januari 2010, de eerste vergadering met mijn broer Francis, Lies De Smedt en Wim Vanswijgenhoven. Ik had een ideetje, een half scenario en heel veel goesting om iets te draaien. Mijn vorige kortfilm was nogal ‘arty farty’, dus wou ik voor dit project een verhaal  met veel actie om vooral op technisch vlak bij te leren. Het budget was verre van rond, er moest nog onnoemelijk veel gebeuren, en als ik nu terug kijk op die periode kan ik nog altijd niet geloven dat het ons is gelukt.

6 maanden later is het zover. De DVD is klaar en we zijn allemaal een groot avontuur rijker. Ik moet eerlijk toegeven dat we eigenlijk niet wisten waar we aan begonnen. Dankzij mijn broer Francis (Producer), Wim Vanswijgenhoven (D.O.P.), Lies Desmedt (Productie), Mathias Van Gasse (Geluid), Ruben Royaert (Montage) en iedereen die de volle 100% aan dit project heeft meegewerkt, hebben we samen iets gemaakt waar we allemaal trots op zijn.

Daijobu is een actiefilm over verloren liefde en het niet durven aanvaarden van wie je echt bent.

Louie (Louis Talpe) is een dertigjarige Brit die geld van de Belgische maffia heeft ontvreemd. Hij leeft rustig en vreedzaam ondergedoken in Tokyo, tot de dag dat zijn Japanse vriendin wordt vermoord en zijn zus (Lotte Vannieuwenborg) wordt ontvoerd.

Louie zint op wraak en laat samen met een oude vriend (Bert Verbeke) een spoor van bloed en vernieling achter in de Belgische onderwereld. (oa. Jan Van Looveren) Alles lijkt volgens plan te gaan, tot zijn vader (Gene Bervoets) opnieuw contact met hem opneemt…

Ik heb enorm veel plezier beleefd tijdens het draaien van deze film.  Ik heb ook zeer veel te danken aan de acteurs. Het siert hen dat ze, ondanks hun drukke agenda, hierin zijn meegegaan. Ik ben ze  er dan ook zeer dankbaar voor.

Ik hoop dat jullie ons willen steunen en een exemplaar van onze film kopen. Francis en ik hebben alles zelf gefinancierd in de hoop iets dichter te geraken bij onze droom: Een eigen productiehuis dat onafhankelijk fictie kan maken. Samen blijven werken met de mensen die in ons geloven en ons onvoorwaardelijk helpen. En vooral samen blijven groeien.

Alvast bedankt.
Davy